Йога

 ←  Назад към страницата с тренировките

Йогата е древна индийска спиритуална дисциплина. Йога не е само упражняване и развиване на тялото, а и на духа. Използват се техники за дишане, разтягане, медитация. Съществува голямо разнообразие от видове йога.В нашия спортен център ще се срещнете най-често с Power Yoga и Vinyasa Flow Yoga (Виняса Флоу). Те представляват последователност от преливащи се една в друга енергични и акробатични асани или пози, съчетани с контрол върху дишането и предизвикателства за баланс на тялото и ума. Завършват с притихване, релаксация, усещане за здраво тяло и здрав дух. Чрез различните асани се развива сила и издръжливост, използвайки собствената тежест на тялото, засилва се имунната система, активира се горенето на излишните мазнини. Целта на този тип йога е да се раздвижат и контролират тоновете на мускулите и сухожилията, също така се подобрява и циркулацията на кръвта по цялото тяло. Подходящи са както за напреднали, така и за съвсем начинаещи, тъй като йогата е създадена, за да бъде практикувана от всички и според различното усещане и състояние на тялото на всеки един човек.

Йога Виняса Флоу

е един от най - популярните съвременни видове йога. Наричана още "флоу" заради бавното и плавно преминаване през позите. Характеризира се с това, че всяко движение е синхронизирано с вдишване и издишване. За разлика от стандартната Хата йога, където се набляга на самата поза продължително време и с почивка между позите, тук позите се правят в последователност без почивка.

Power йога

е модерен, активен и атлетичен вид йога. Характеризира се с бързо преминаване през позите, като на всяка поза се задържа между 3-5 вдишвания. Power йога се базира на фитнес упражнения и е насочена към постигане на най-високо ниво на енергия, жизненоспособност и издръжливост.
[su_spacer]
Ползи : 

  • Подобрява гъвкавостта
  • Предпазва гръбнака
  • Понижава кръвното налягане
  • Повишава концентрацията
  • Понижава стреса
  • Подсилва имунната система

Инструктор

trainer_4

Калина Виткова

Калина е сертифициран инструктор по Йога към WRYA (World Real Yoga Alliance). Преминала е курс от 100 часа за Ashtanga Vinyasa учител. В момента е студентка в НСА с квалификация за Йога, където обучението е в рамките на 650 часа.
Калина за йогата – “Пътят на йогата е дълъг и продължава цял живот. Тя е начин на мислене, инструмент за физическо и духовно здраве. Всеки човек би могъл да я практикува. Йогата ни води към изкуството да дишаме правилно. С нея всеки процес в тялото и ума се случва естествено и постепенно. Йогата учи човек на спокойствие, въздържаност, постоянство.”

Към лентата с инструменти